Ιερά Μητρόπολις Δράμας

ΤΗΛ.: 25210.32362

e-mail: imdramas@otenet.gr

03/01/2011

Βασιλόπιτα ΚΙΒΩΤΟΥ Αγίου Χρυσοστόμου 2011

 

Σε κλίμα χαράς και αγαλλίασης τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιανουαρίου στις 6:00μ.μ., η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη εορτή, του πνευματικού κέντρου «Η ΚΙΒΩΤΟΣ», του Ιερού Ενοριακού Ναού του Αγίου ενδόξου Ιερο-Εθνομάρτυρος Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Σμύρνης του από Δράμας, υπό του Σεαβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.Παύλου. 
 
Παρουσία της Βουλευτού κ,Χαράς Κεφαλίδου, του νέου Δημάρχου Δράμας κ.Κυριάκου Χαρακίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Θεοδώρου Μπέσσα, των αντιδημάρχων κ.Κυριάκου Γρηγορίου και κ.Παύλου Ζαχαριάδη, του περιφεριακού συμβούλου κ.Κωνσταντίνου Καραβά, των γονέων και φίλων της Εκκλησίας, ο Εφημέριος Αρχιμ. Γεράσιμος προσφώνησε τους προσκεκλημένους αναφερόμενος στην πορεία του κατηχητικού έργου της ενορίας και στη σημασία του. 
 
Έπειτα, τα παιδιά της πνευματικής συντροφιάς των νέων της ενορίας έψαλλαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, το απολυτίκιο του Αγίου Βασιλείου, τη φήμη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.Παύλου, και εόρτια τραγούδια. 
 
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κύριος Παύλος, ο οποίος αφού απηύθυνε επίκαιρες ευχές προς τους άρχοντες, τα παιδιά και τον λαό, εξέφρασε την Αρχιερατική του ευαρέσκειά προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους ενορίτες που στελεχώνουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας, ιδιαιτέρως στα παιδιά που είναι το εκλεκτότερο και πολυτιμότερο κομμάτι της κοινωνίας. Ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην  Εκκλησία.
 
Η σεμνή εόρτιος εκδήλωση έληξε με την διανομή δώρων σε όλα τα παιδιά, και με υπαίθρια δεξίωση στον αυλόγυρο του Ναού.
 
 
Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομιλία Κατανυκτικού Εσπερινού την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [27/03/2023]

Γ΄ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [21/03/2023]

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ 1821

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [21/03/2023]

Σύναξη Οσίου Γεωργίου του Νέου

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [20/03/2023]

Ομιλία Κατανυκτικού Εσπερινού την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [20/03/2023]

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΕΚ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ

29.03.2023 ΤΕΤΑΡΤΗ Δ΄ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Γενέσεως τὸ Ἀνάγνωσμα (Κεφ. Θ', 18 – 29  Ι', 1) Ἦσαν οἱ υἱοὶ Νῶε, οἱ ἐξελθόντες ἐκ τῆς κιβωτοῦ, Σήμ, Χάμ, Ἰάφεθ, ... περισσότερα

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 (ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ)

    Κυριακή  19 Μαρτίου  2023 (ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ) ( Μάρκ. η’  34 - θ’ 1)     Κυριακὴ τῆς Σταυροπροσκυνήσεως σήμερα, προσκυνοῦμε τὸν Τίμιο Σταυρό, ἐπάνω στὸν ὁποῖο καρφώθηκε ὁ Κύριος γιὰ τὴ σωτηρία μας. Ὁ Σταυρὸς, ... περισσότερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

29.03.2023

29 Μαρτίου

1430          Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β' κυριεύει ... περισσότερα

Copyright 2015 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ
powered by webApplications