Ιερά Μητρόπολις Δράμας

ΤΗΛ.: 25210.32362

e-mail: idiaiterodramas@gmail.com

03/03/2016

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

IΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ  ΔΡΑΜΑΣ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤIΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΤΟΠΟΥΣ
(7 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 13/05 - 19/05/2016)

 


13/05 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση στις 12:00 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου και με πτήση Aegean Airlines αναχωρούμε για Τελ Αβίβ μέσω Αθηνών. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion στις 18:30. Μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

14/05 ΣΑΒΒΑΤΟ: ΒΗΘΛΕΕΜ - ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στη Βασιλική της Γεννήσεως και προσκύνημα στο σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Συνεχίζουμε για την I. Μονή Αγίου Σάββα (Άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Καθοδόν θα δούμε το Χωρίο των Ποιμένων.' Επόμενη επίσκεψη στο μοναστήρι του Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) καθώς και στην Ι.Μ. Τίμιου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Παρακολούθηση της βραδινής Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία) στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Διανυκτέρευση.

15/05 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ - ΘΑΒΩΡ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίος όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων, την οποία και θα επισκεφθούμε. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Επιστροφή στη Βηθλεέμ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

16/05 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Θα ξεκινήσουμε από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.  Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου θα μας δεχτεί ο Μακαριότατος Θεόφιλος Π. Επίσκεψη και προσκύνημα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε για την Οδό Του Μαρτυρίου, το σπίτι της Βερονίκης το Πραιτώριο για να καταλήξουμε στο Όρος των Ελαιών και τη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Επίσκεψη στο Λόφο Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον, το σπίτι του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου και ο Τάφος του Δαβίδ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

17/05 ΤΡΙΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ - ΒΗΘΑΝΙΑ - ΧΟΤΖΕΒΑΣ - ΙΟΡΔΆΝΗΣ - ΙΕΡΙΧΩ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Βηθανίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας και στη συνέχεια στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου ασκήτεψε ο Πρ. Ηλίας και ήταν και ο τόπος προσευχής του Θεοπάτορος Ιωακείμ. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Επόμενη στάση (εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες), για την περιοχή της Σαμαρειας, οπου και θα επισκεφθούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα, την Αγία Φωτεινή και της απεκάλυψε ότι ο Θεός είναι πνεύμα. Εδώ φυλάσσεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Αγίου Φιλούμενου εκ Κύπρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

18/05 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Θεία λειτουργία στο Πανίερο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για επίσκεψη στην I. Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στη Λύδα. Μεταφορά στη Γιάφα (Ιόππη) και επίσκεψη στο μοναστήρι των Αρχαγγέλων. Καθ οδόν βλέπουμε το Τελ Αβίβ. Μεταφορά στα Ιεροσόλυμα και χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

19/05 ΠΕΜΠΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ-ΛΥΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ — ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό. Μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου και με πτήση Aegean Airlines στις 19:20 αναχωρούμε για Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 23:25.         

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Στά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Δράμας καθημερινά ἀπό 10 π.μ. ἕως 1 μ.μ. στόν κ. Εὐθύμιο Παπαδόπουλο τηλέφωνο 2521032362 (ἐσωτ. 5) καί 6974660103.

          ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΡΑΜΑΣ

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος στο Φανάρι

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [22/04/2024]

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ Ε΄ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [15/04/2024]

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ Δ ΄ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [08/04/2024]

ΣΥΝΑΞΗ ΟΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [08/04/2024]

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακή τῶν Βαΐων

Κυριακή τῶν Βαΐων (Ἰωάν. ιβ΄ 1-18) (28.4.2024)   Ἀπό προχθές τήν Παρασκευή τελείωσε ἡ περίοδος τῆς Μεγάλης Σαρακοστῆς, ἡ ὁποία ἀποτελεῖ πνευματική προετοιμασία γιά τό Ἅγιο Πάσχα. Μεσολαβεῖ ἕνα διήμερο, τό ΣαββατοΚύριακο, τό ... περισσότερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

25.04.2024

25 Απριλίου

1821          Επαναστατικά τμήματα από τα περίχωρα της ... περισσότερα

Copyright 2015 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ
powered by webApplications