Ιερά Μητρόπολις Δράμας

ΤΗΛ.: 25210.32362

e-mail: imdramas@otenet.gr

12/01/2016

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Σε κλίμα χαράς και ευφροσύνης τελέστηκε η πρωτοχρονιάτικη γιορτή της νεανικής συντροφιάς του πνευματικού κέντρου της "ΚΙΒΩΤΟΥ", το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου 2016 στον Ιερό Ναό του Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Δράμας - Σμύρνης. Παιδιά και γονείς συγκεντρώθηκαν από νωρίς και κατέλαβαν τις θέσεις τους. Στις 5:30μ.μ. ξεκίνησε η εκδήλωση με προσλαλιά-καλωσόρισμα του π. Γερασίμου που μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.Παύλου ο οποίος απουσίαζε σε προσκύνημα στο Άγιον Όρος. Στη συνέχεια παρουσίασε το κατηχητικό έργο με τις ποικίλες δράσεις κατά το παρελθόν έτος. Ευχαρίστησε τα στελέχη που διακονούν τις δραστηριότητες της "ΚΙΒΩΤΟΥ", τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και όλους εκείνους που ενισχύουν την ενοριακή κατηχητική προσπάθεια.

                Η φετινή εκδήλωση πλαισιώθηκε από τον αθλητικό και πολιτιστικό σύλλογο παιδιών με αναπηρία "ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" που έλαβαν μέρος στα κάλαντα, στα τραγούδια και στα δύο επίκαιρα θεατρικά δρώμενα  (1ο αναβίωση Θρακιώτικου εθίμου παραμονής των Χριστουγέννων: "Τα εννιά φαγιά", 2ο θεατρική διασκευή του βιβλίου του Σίλβερστάιν :"Το δέντρο που έδινε") που αποδόθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

                Το φλουρί έλαχε στον Μπάμπη Τσιρίδη που έλαβε ώς ευλογία ένα τάμπλετ, ενώ στη βασιλόπιτα των γονέων στην κα.Ελένη η οποία έλαβε ένα πορτοφόλι. Όλα τα παιδιά πήραν από ένα πορτοφολάκι κερμάτων με πυρογραφία το μονόγραμμα του Χριστού.

                Παρέστησαν ο βουλευτής κ.Δημήτριος Κυριαζίδης, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Δράμας αντιδήμαρχος κ.Άγγελος Σολάκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ.Μάριος Αποστολίδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ.Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητος Καλλιφύτου κ.Κωνσταντίνος Διαμαντίδης, ο νέος διευθυντής του 6ου δημοτικού σχολείου Δράμας κ.Δημήτριος Κωνσταντινίδης και αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών της Δόξας Δράμας.

                Την ευθύνη της εκδήλωσης είχε η δασκάλα κα.Ευθυμία Μποχορίκου που αρμονικά συντόνισε τη ροή του προγράμματος. Στον καλλιτεχνικό τομέα πήραν μέρος οι: Ελισάβετ Τασιούδη τραγούδι, Γιάννης Σαμψών βιολί, Δημήτρης Ρούτσης νταχαρέ, Γιάννης Ζεμαδάνης αρμόνιο, Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης τουμπερλέκι, Θανάσης Κουλεντιανός κανονάκι, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος κιθάρα, Ζώης Σαμψών σκηνική επιμέλεια. Η Ενοριακή Επιτροπή, η Φιλόπτωχος και αρκετές μητέρες φρόντισαν τον ευπρεπισμό των χώρων και τη διανομή των εδεσμάτων στην υπαίθρια δεξίωση, που ευγενώς προσέφεραν ο φούρνος Τσακαλίδη και ο Περικλής Κωφίδης. Ο Αντώνης Κασδοβασίλης με τον Κώστα Τερζή οργάνωσαν τον αθλητικό τομέα των παιδών και ανακοίνωσαν ποδοσφαιρικό τουρνουά.

Αρχιμ. Γεράσιμος Βλατίτσης

 

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τά ἐλευθέρια τῆς Δράμας - 2020

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [01/07/2020]

Ἐκδημία ἱερέως π. Κωνσταντίνου Χατζηδημητριάδη

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [28/06/2020]

Ἡ ἑορτή τῆς Πεντηκοστῆς καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος - 2020

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [08/06/2020]

Λήξη ἀνδρικῶν κύκλων

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [31/05/2020]

Μάιος 1993 Πλατεία Ἀμάσειας.

Φωτογραφικό Υλικό [20/05/2020]

Μνήμη γενοκτονίας τῶν Ἑλλήνων τοῦ Πόντου

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [19/05/2020]

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡΑΜΑΣ. ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19 ΜΑΪΟΥ 2020

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [19/05/2020]

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (κείμενο & ερμηνεία)

04.07.2020 ΣΑΒΒΑΤΟΝ Δ΄ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟΝ Δ΄ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ Πρὸς Ρωμαίους Ἐπιστολῆς Παύλου τὸ Ἀνάγνωσμα   6:11-17 Ἀδελφοί, οὕτως ὑμεῖς λογίζεσθε ἑαυτοὺς νεκροὺς μὲν εἶναι τῇ ἁμαρτίᾳ, ζῶντας δὲ ... περισσότερα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (κείμενο & ερμηνεία)

04.07.2020 ΣΑΒΒΑΤΟΝ Δ΄ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Τῼ ΣΑΒΒΑΤῼ ΤΗΣ Δ΄ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ Ἐκ τοῦ κατὰ Ματθαῖον η΄ 14 - 23 Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, ἐλθὼν ὁ Ἰησοῦς εἰς τὴν οἰκίαν Πέτρου ... περισσότερα

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακή 28 Ἰουνίου 2020 (Γ’ ΜΑΤΘΑΙΟΥ) (Ματθ. στ’ 22 - 33)

Μία εἰκόνα τῆς ἐποχῆς του χρησιμοποίησε ὁ Κύριος στήν εὐαγγελική περικοπή, γιά νά τονίσει πόσο ἀσυμβίβαστοι πρέπει νά εἴμαστε ὡς πρός τήν φιλοχρηματία καί γενικότερα ὡς πρός τήν ὁποιαδήποτε ἁμαρτία. ... περισσότερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

04.07.2020

4 Ιουλίου

 362 π.Χ.   Ο Επαμεινώνδας νικά στην Μαντίνεια ... περισσότερα

Copyright 2015 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ
powered by webApplications