Ιερά Μητρόπολις Δράμας

ΤΗΛ.: 25210.32362

e-mail: idiaiterodramas@gmail.com

28/10/2015

Ένας Πόντιος Άγιος στο Ρουμανικό Αγιολόγιο

Ένας Πόντιος Άγιος στο Ρουμανικό Αγιολόγιο

Συνήλθε σήμερα σε τακτική συνεδρίαση, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Δανιήλ.

Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Βουκουρεστίου τελεσθείσα υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τούλτσεας κ.κ. Βησσαρίωνος, στο τέλος της οποίας αναγνώσθηκε ειδική ευχή δια την ευόδωση των εργασιών της Ιεράς Συνόδου.

Στην πρώτη πανηγυρική συνεδρία, στην οποία έλαβε τιμητικά μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος, πραγματοποιήθηκε η επίσημη αναγνώριση και κατάταξη στο Ρουμανικό Αγιολόγιο, του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Γεωργίου του Νέου Ομολογητού του εν Δράμα τελειωθέντος.

Στην εισηγητική ομιλία του ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ, ευχαρίστησε τον Άγιο Τριαδικό Θεό, διότι και στις ημέρες μας αναδεικνύει αγίους προς ενίσχυσιν των αγωνιζομένων χριστιανών. Οι άγιοι είναι το στοιχείο ενότητας των ορθοδόξων λαών. 

Μνημόνευσε με σεβασμό το όνομα της ΑΘΠ, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, διότι επί των ημερών της Πατριαρχείας του, εχουν καταγραφεί πολλοί άγιοι στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, φίλο αληθινό του Πατριαρχείου της Ρουμανίας και προσωπικό του φίλο. Τον ευχαρίστησε για την δωρεά του ιερού λειψάνου του Οσίου Γεωργίου, το οποίο θα αποθησαυριστεί στο ήδη ανεγειρόμενο ναό πρός τιμήν του Οσίου Γεωργίου, εντός του Βουκουρεστίου.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος, φανερά συγκινημένος δήλωσε: «Μακαριώτατε Πατριάρχα Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ,... ευρισκόμενοι της ημέρες αυτές στην ευλογημένη χώρα σας, με την ευκαιρία της ελεύσεως των αγίων λειψάνων των Τριων Ιεραρχών από την Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου, μυσταγωγηθήκαμε απο τη ευλάβεια του ευσεβούς λαού σας. Θαυμάσαμε τα θεοφιλή και μεγάλα έργα της ενδόξου Πατριαρχείας Σας. Και σήμερα μάς επιφυλάξατε την μεγαλύτερη ευλογία, την αναγραφή στο κατά Ρουμανίαν Αγιολόγιον του Οσίου Γεωργίου του εν Δράμα τελειωθέντος... Σας ευγνωμονούμε για όλα και ευχόμαστε ο Όσιος Γεώργιος, να χαρίζει δύναμη και υγεία στην Μακαριότητά Σας , πρός τελείωσιν των υψηλών στόχων Σας. Ευχόμαστε υγεία και δύναμη στους Σεβασμιωτάτους αγίους αδελφούς Ιεράρχες, καθώς και τον ευσεβή λαό Σας.

Στο τέλος της συνεδρίας εψάλη το απολυτίκιο του Οσίου Γεωργίου, και οι Σεβασμιώτατοι Σύνεδροι, ασπάσθηκαν την Ιερά Εικόνα του Οσίου.

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ, ευχαρίστησε ακόμη την αντιπροσωπεία της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου και εδώρησε την εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου Μπρανκοβεάνου, ευργέτου της Ιεράς Μονής με τεμάχιο αγίου λειψάνου.

Φωτό: basilica.ro

ΠΗΓΗ   ROMFEA.GR

Ένας Πόντιος Άγιος στο Ρουμανικό Αγιολόγιο

Ένας Πόντιος Άγιος στο Ρουμανικό Αγιολόγιο

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ Β΄ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [26/03/2024]

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ -ΠΑΣΧΑ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [26/03/2024]

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ "ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΓΑΠΗΣ"

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [26/03/2024]

Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού στη Δράμα

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [26/03/2024]

Κυριακή της Ορθοδοξίας (Α' Νηστειών) στη Δράμα

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [26/03/2024]

« Η 25η Μαρτίου μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [21/03/2024]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [19/03/2024]

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακή Α΄ Νηστειῶν (Ὀρθοδοξίας)

Κυριακή Α΄ Νηστειῶν (Ὀρθοδοξίας) (Ἰωάν. α΄ 44-52) (24.3.2024)   Κάθε Κυριακή τῆς Μεγάλης Σαρακοστῆς ἑορτάζουμε μία σημαντική ἑορτή τῆς πίστεώς μας, ἡ ὁποία ξεχωρίζει ἀπό τό ἀσκητικό κλῖμα τῆς περιόδου. Ἔτσι σήμερα, πρώτη ... περισσότερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Copyright 2015 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ
powered by webApplications