Ιερά Μητρόπολις Δράμας

ΤΗΛ.: 25210.32362

e-mail: idiaiterodramas@gmail.com

14/01/2014

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2014

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2014

Η νεανική συντροφιά του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Χρυσοστόμου Δράμας - Σμύρνης "Η ΚΙΒΩΤΟΣ", διοργάνωσε Πρωτοχρονιάτικη εορτή κοπής Αγιοβασιλόπιτας, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου 2014. 

Γονείς και παιδιά υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.Παύλο, ο οποίος κατ΄έθος προσέρχεται στις αρχές του νέου έτους προς συνάντηση και επικοινωνία με τους νέους της Ενορίας.

Ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αρχιμ. Γεράσιμος Βλατίτσης, παρουσίασε ευσύνοπτα το Κατηχητικό έργο της παρελθούσης χρονιάς, με έμφαση στις νέες δραστηριότητες της «ΚΙΒΩΤΟΥ» και ιδιαίτερα στη δημιουργία Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, με την επωνυμία «Η ΚΙΒΩΤΟΣ». Έγινε και η επίσημη παρουσίαση της φανέλας της ομάδος, της στολής εμφάνισης και της προπονητικής μπλούζας με το έμβλημα της «ΚΙΒΩΤΟΥ», τα οποία ευγενώς προσέφεραν οι χορηγοί: ELVIEN Στάθης Τζίρκας, καταστήματα ΓΟΥΝΤΣΙΔΗΣ, εστιατόριο ΗΔΩΝΑΣ και ο δικηγόρος Άγγελος Γέρμαν. Ως προπονητές ανέλαβαν αφιλοκερδώς ο κ.Αντώνης Κασδοβασίλης (παλαίμαχος της Δόξας Δράμας, του Ολυμπιακού κλπ) και ο κ.Κώστας Τερζής (προπονητής των Αμαζόνων και του Φωκικού), ενώ τα καθήκοντα του φυσικοθεραπευτή ανατέθηκαν στον κ.Θεόδωρο Σανίτσα. Η «ΚΙΒΩΤΟΣ» προετοιμάζεται την Άνοιξη να λάβει μέρος σε τουρνουά ποδοσφαίρου με άλλες ακαδημίες της Δράμας.

Το καλλιτεχνικό κομμάτι φέτος πλαισίωσε η άριστη παιδική χορωδία του «ΜΕΛΩΔΙΟΥ»Δράμας,  που προσκλήθηκε τιμητικώς να αποδώσει επίκαιρα κάλαντα και τραγούδια του Αγίου Δωδεκαημέρου, υπό την ηγεσία των ιδρυτών και χοραρχών της Κυριαζή Γιώργου και Γιασμίνας.

Κατακλείδα της βραδιάς ήταν η προσλαλιά του Ποιμενάρχου μας, ο οποίος απηύθυνε την Αρχιερατική του ευαρέσκεια στην  «ΚΙΒΩΤΟ» για την δράση της, και συνεχάρη τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στη Μάνα Εκκλησία. Στη συνέχεια ευλόγησε, έκοψε και μοίρασε την Βασιλόπιτα. Το φλουρί έλαχε ο μαθητής Ανάργυρος Μελισσόπουλος που ως δώρο έλαβε ένα τάμπλετ. Το φλουρί στην πίτα των γονέων ως ευλογία είχε μια εικόνα του Αγίου Χρυσοστόμου. Όλα τα παιδιά έλαβαν μια μπλούζα της «ΚΙΒΩΤΟΥ» ένα ημερολόγιο και ένα σημειωματάριο κατηχητικού. Παρατέθηκε κέρασμα σε όλους στον αυλόγυρο του Ναού που προσέφεραν ο φούρνος του ΤΣΑΚΑΛΙΔΗ και τα καταστήματα ΓΟΥΝΤΣΙΔΗ. Ενδεικτικά δύο τμήματα της «ΚΙΒΩΤΟΥ» έπαιξαν ποδόσφαιρο στο γήπεδο του Ναού.

Παρευρέθησαν: ο Βουλετής Δράμας κ.Κυριαζίδης Δημήτριος, ώς εκπρόσωπος του Δημάρχου Δράμας ο Αντιδήμαρχος κ.Κυριάκος Γρηγορίου, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψ. Δήμαρχος κ.Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας κ.Γεώργιος Καιπάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας κ.Μάριος Αποστολίδης, πλήθος κόσμου και 190 παιδιά.

Εγκαρδίως ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση και επιτυχία της γιορτής των παιδιών μας, τα οποία με τα άδολα, χαμογελαστά, αγγελικά τους πρόσωπα, μέσα στην Εκκλησία μας για λίγο σταμάτησαν τον χρόνο, ανοίγοντας για μία ακόμη φορά χαραμάδα φωτός, φωτός Χριστού που διαλύει τα σκότη και χαρίζει ελπίδα και ζωή! Ο Θεός να ευλογεί όλους…

 

Αρχιμ. Γεράσιμος Βλατίτσης

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2014

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2014

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2014

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2014

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2014

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2014

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ Ε΄ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [15/04/2024]

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ Δ ΄ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [08/04/2024]

ΣΥΝΑΞΗ ΟΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [08/04/2024]

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ Γ ΄ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [01/04/2024]

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (κείμενο & ερμηνεία)

20.04.2024 ΣΑΒΒΑΤΟΝ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ

Πρὸς Ἑβραίους Ἐπιστολῆς Παύλου  9:1-7 Ἀδελφοί, εἶχεν ἡ πρώτη σκηνὴ δικαιώματα λατρείας τό τε ῞Αγιον κοσμικόν. Σκηνὴ γὰρ κατεσκευάσθη ἡ πρώτῃ ... περισσότερα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (κείμενο & ερμηνεία)

20.04.2024 ΣΑΒΒΑΤΟΝ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ

Ἐκ τοῦ κατὰ Λουκᾶν α΄ 39 - 49, 56 Ἐν ταῖς ἡμέραις ἐκείναις ἀναστᾶσα Μαριὰμ ἐπορεύθη εἰς τὴν ὀρεινὴν μετὰ σπουδῆς εἰς ... περισσότερα

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακή Ε΄ Νηστειῶν (Μαρίας τῆς Αἰγυπτίας)

Κυριακή Ε΄ Νηστειῶν (Μαρίας τῆς Αἰγυπτίας) (Μάρκ. ι΄ 32-45) (21.4.2024)   Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή τῶν Νηστειῶν, ἡ Ἐκκλησία μας προβάλλει τό παράδειγμα μετάνοιας μιᾶς γυναίκας, τῆς Ὁσίας Μαρίας τῆς Αἰγυπτίας. Ὁμιλοῦμε γιά ... περισσότερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

20.04.2024

20 Απριλίου

1453          Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας, διασπώντας τον τουρκικό ... περισσότερα

Copyright 2015 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ
powered by webApplications