Ιερά Μητρόπολις Δράμας

ΤΗΛ.: 25210.32362

e-mail: idiaiterodramas@gmail.com

16/02/2024

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Ι.Ν. ΑΓ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Ι.Ν. ΑΓ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  Ι. Ν. ΑΓ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΒΟΣΠΟΡΟΣ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΣΑ

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 12/05/24(ΒΡΑΔΥ)

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 16/05/24

5 ΗΜΕΡΕΣ/3 ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ

 

1η – 2η ΗΜΕΡΑ: ΔΡΑΜΑ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση το βράδυ από τη Δράμα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Συνεχίζουμε για τον συνοριακό σταθμό των Κήπων. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στην Ανατολική Θράκη και στο ύψος της Ραιδεστού, θα κάνουμε μια τελευταία στάση πριν τον τελικό  μας προορισμό. Άφιξη το πρωί  και αρχίζουμε την ξενάγηση.

Προσκύνημα στην Ιερά Μονής της Ζωοδόχου Πηγής (Βαλουκλή) με το αγίασμα. Πήρε την ονομασία της από το balik που σημαίνει ψάρι όπου και  ο περίφημος θρύλος. Θα ολοκληρώσουμε την πρωινή μας ξενάγηση με μια τελευταία στάση σε έναν ναό υψίστης σημασίας ανά τους αιώνες, την Παναγία των Βλαχερνών όπου οι πιστοί έψαλλαν για πρώτη φορά τον Ακάθιστο Ύμνο το 626 μ.Χ(ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ) αποδίδοντας την λύση της πολιορκίας από τους Αβάρους και τους Πέρσες στην Παναγία. Συνεχίζουμε για τη μονή της Χώρας. Το μεσημέρι τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ  δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με μουσική. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΛΚΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟ

 

Αμέσως μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, η ημέρα μας αρχίζει με την επίσκεψη μας στη Χάλκη και στη θεολογική σχολή. Η Ιερά Θεολογικὴ Σχολή της Χάλκης ήταν η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, μέχρι το έτος 1971, όταν το Τουρκικό κράτος αποφάσισε με νόμο να σταματήσει η λειτουργία της. Οι εγκαταστάσεις της σχολής βρίσκονται στο νησί Χάλκη, ένα από τα Πριγκηπονήσια.. Έπειτα θα αναχωρήσουμε με το καράβι για την Πρίγκηπο. Όσοι τα έχουν επισκεφτεί έχουν απολαύσει τα όμορφα τοπία, τα πανέμορφα ξύλινα σπίτια του 19ου αιώνα καθώς και την οθωμανική αρχιτεκτονική. Στην πραγματικότητα, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Πριγκήπου είναι η εκκλησία και το μοναστήρι του Άη Γιώργη του Κουδουνά του 6ου αιώνα. Τοποθετημένο στην κορυφή του ψηλότερου λόφου του νησιού προσφέρει φανταστική θέα προς την Κωνσταντινούπολη. Τελειώνοντας αυτή την υπέροχη βόλτα, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και θα έχετε χρόνο στην διάθεσή σας, για τις τελευταίες αγορές, βόλτες ή ακόμα και χαμάμ! Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ –ΒΟΣΠΟΡΟΣ

Πρωινό και με τα καλά  μας ρούχα αναχωρούμε για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, όπου βρίσκεται ο Πατριαρχικός ναός του Αγίου Γεωργίου το σεπτό κέντρο της Ορθοδοξίας.. Υποδοχή από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη Κ.Κ Βαρολομαίο Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στο θαύμα της αρχιτεκτονικής, την Αγία Σοφία. Θα ξεναγηθούμε στον προαύλιο αλλά και στον εσωτερικό χώρο του ναού και θα υποκλιθούμε στο γιγάντιο αυτό δημιούργημα του Ισίδωρου και Αρτέμιου, και φυσικά τον χώρο που βρισκόταν ο Βυζαντινός Ιππόδρομος. Σε απόσταση λίγων μέτρων θα επισκεφθούμε την Βασιλική Κινστέρνα, , την μεγαλύτερη υπόγεια δεξαμενή νερού που κατασκευάστηκε για την ύδρευση της Πόλης κατά την Βυζαντινή περίοδο, και σήμερα πέρα από τουριστικό αξιοθέατο χρησιμοποιείται για κονσέρτα λόγω της εξαιρετικής ακουστικής της και άνοιξε πρόσφατα για το κοινό μετά την εξ ’ολοκλήρου ανακαίνισή της. Το απόγευμα κρουαζιέρα στο Βόσπορο που ξεκινά από τον Κεράτιο κόλπο και ανοίγεται στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου όπου θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά, αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Ελεύθερος χρόνος. Διαν/ση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ – ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ

Πρωινό.CHECK OUT. Συνεχίζουμε στην φημισμένη Σκεπαστή Αγορά, το Καπαλί Τσαρσί (Kapali Carsi) με τα 3.600 καταστήματα, όπου θα επιδοθείτε και στο απαραίτητο παζάρι με τους Τούρκους εμπόρους για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής τιμής. Από εκεί θα συνεχίσουμε για το Istanbul Forum, ένα από τα πλέον σύγχρονα πολυκαταστήματα, εφόσον ο χρόνος που θα έχουμε στην διάθεσή μας το επιτρέπει. Αποτελείται από τοπικά και ξένα καταστήματα. Επιπλέον, φιλοξενεί μοναδικά κέντρα ψυχαγωγίας όπως το LEGOLAND Discovery Center, το SEA LIFE Istanbul Aquarium, το FunLab, το Cinema και το Joypark. Μια υπέροχη εμπειρία ψυχαγωγίας! Τελειώνοντας, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Επόμενη μας στάση θα είναι στην περιοχή της Ραιδεστού,  στάση για να γευματίσουμε και φτάνοντας στα σύνορα, μετά τον έλεγχο πλέον κατευθυνόμαστε μέσω της Εγνατίας Οδού στην πόλη μας. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες των αναμνήσεων.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

v  Μεταφορά με σύγχρονο τουριστικό λεωφορείο.

v  Διαν/σεις (3)  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*.

v  Πρωινό (3).

v  Συνοδός – αρχηγός   εκδρομής.

v  Τοπικός ξεναγός.

v  Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

v  Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει  σύμφωνα με την κρίση του αρχηγού.

Δεν περιλαμβάνει.

v  Εισόδους σε μουσεία και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

v  Βόσπορος , Πριγκιποννήσια.

v  Τα γεύματα.

v   Ξενοδοχείο

HOTEL GRAND HALIC 4* (240€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΝΟ ΚΑΙ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ) ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +100€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛ: Κ ΕΛΕΝΗ 6974318875 ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΤΕΛ ΔΡΑΜΑΣ

v    ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΛΣΑ: 25210-58168/6972269023    

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος στο Φανάρι

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [22/04/2024]

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ Ε΄ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [15/04/2024]

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ Δ ΄ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [08/04/2024]

ΣΥΝΑΞΗ ΟΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [08/04/2024]

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (κείμενο & ερμηνεία)

28.04.2024 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΝ Πρὸς Φιλιππησίους Ἐπιστολῆς Παύλου τὸ Ἀνάγνωσμα   4:4-9 Ἀδελφοί, χαίρετε ἐν Κυρίῳ πάντοτε· πάλιν ἐρῶ, χαίρετε. Τὸ ἐπιεικὲς ... περισσότερα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (κείμενο & ερμηνεία)

28.04.2024 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

Τῌ ΚΥΡΙΑΚῌ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ Εἰς τὴν Λειτουργίαν Ἐκ τοῦ κατὰ Ἰωάννην ιβ΄ 1 - 18 Πρὸ ἓξ ἡμερῶν τοῦ πάσχα ἦλθεν ὁ Ἰησοῦς εἰς ... περισσότερα

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακή τῶν Βαΐων

Κυριακή τῶν Βαΐων (Ἰωάν. ιβ΄ 1-18) (28.4.2024)   Ἀπό προχθές τήν Παρασκευή τελείωσε ἡ περίοδος τῆς Μεγάλης Σαρακοστῆς, ἡ ὁποία ἀποτελεῖ πνευματική προετοιμασία γιά τό Ἅγιο Πάσχα. Μεσολαβεῖ ἕνα διήμερο, τό ΣαββατοΚύριακο, τό ... περισσότερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

28.04.2024

28 Απριλίου

1821          Ο Κολοκοτρώνης ανακηρύσσεται Αρχιστράτηγος της Καρύταινας
περισσότερα

Copyright 2015 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ
powered by webApplications