Ιερά Μητρόπολις Δράμας

ΤΗΛ.: 25210.32362

e-mail: idiaiterodramas@gmail.com

15/01/2013

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2013

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2013

 

Η ετήσια Πρωτοχρονιάτικη εορτή του  πνευματικού κέντρου νέων της  ενορίας του Αγίου Χρυσοστόμου  Δράμας-Σμύρνης «Η ΚΙΒΩΤΟΣ», έλαβε  χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 12 Ιανουαρίου 2012 στις 6:00μμ στην κατάμεστη κυριολεκτικά από παιδιά και γονείς αίθουσα του Ιερού Ναού. Η λιτή τελετή ξεκίνησε με την υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.Παύλου, ο οποίος κατ’ έθος προσέρχεται από την αρχή της Ποιμαντορίας του σε συνάντηση με τους νέους της ενορίας, για να ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιτα και να απευθύνει πατρικούς λόγους και ευχές.

Στον  εισαγωγικό χαιρετισμό του ο εφημέριος  της ενορίας αρχιμ. Γεράσιμος Βλατίτσης, με θερμά λόγια και υιικές ευχαριστίες εξέφρασε στον Μητροπολίτη την «αναστάσιμη» χαρά που αισθάνεται η κοινότητα προσώπων του Αγίου Χρυσοστόμου κάθε φορά που έρχεται σε κοινωνία με τον Ποιμενάρχη της. Επίσης, Του κατέθεσε την βαθεία ευγνωμοσύνη του για την μέριμνα το ενδιαφέρον και την στοργή που επιδεικνύει στην «ΚΙΒΩΤΟ».   Ο χαιρετισμός έκλεισε με την παρουσίαση του πραγματικού Αγίου Βασιλείου σε αντίθεση με τον εμπορικό που επικρατεί, και τον παραλληλισμό του κατηχητικού της ενορίας με την νοητή ΚΙΒΩΤΟ της σωτηρίας, την Εκκλησία, με καπετάνιο τον Χριστό.

Στη συνέχεια, ήταν η ώρα των 130 παιδιών  που παραβρέθηκαν εκεί και έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και άλλα εόρτια τραγούδια στον Σεβασμιώτατο, στους επισήμους και στους γονείς τους.

Έπειτα, ανέβηκε στο βήμα ο Μητροπολίτης Δράμας κ.Παύλος που ευλόγησε την Βασιλόπιτα και ομίλησε επικαίρως στα παιδιά και στους παρευρισκομένους. Στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία του κατηχητικού έργου της Εκκλησίας σήμερα, και στα αποτελέσματά του στη σύγχρονη πολυπλεύρως δύσκολη εποχή. Επαίνεσε την ενορία του Αγίου Χρυσοστόμου για την ουσιαστική και παραγωγική πνευματική εργασία που επιτελεί και εξέφρασε την Αρχιερατική του ευαρέσκεια στα πολλά παιδιά που τον περιέβαλλαν με την αγάπη τους και τα όμορφα χαμόγελά τους. Ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Δράμας τον Αντιδήμαρχο κ.Κυριάκο Γρηγορίου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας κ.Σπυρίδωνα Φλώρο, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής κ.Μάριο Αποστολίδη και τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στη Μάνα Εκκλησία για τα παιδιά τους.

Κατά  τη διανομή της Αγιοβασιλόπιτας όλα τα παιδιά έψαλλαν τη φήμη του Σεβασμιωτάτου. Το παιδί που βρήκε το φλουρί έλαβε ένα mp4, και όλα τα υπόλοιπα ένα πακέτο που εμπεριείχε ένα τετράδιο της Unicef, ένα ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, μία εικόνα του Αγίου Χρυσοστόμου και ένα σημειωματάριο Κατηχητικού Σχολείου..

Τέλος, παρατέθηκε υπαίθρια δεξίωση σε όλους  στους κήπους του Ιερού Ναού.

Σημείωση: Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στις 7:30 π.μ., ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την εορτή της ανακομιδής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, θα επανέλθει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.Παύλος στον Ιερό Ναό Αγίου Χρυσοστόμου, για να προστεί της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Αρχιμ. Γεράσιμος Βλατίτσης

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2013

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2013

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2013

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2013

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2013

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2013

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2013

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2013

Βασιλόπιτα «ΚΙΒΩΤΟΥ» 2013

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος στο Φανάρι

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [22/04/2024]

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ Ε΄ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [15/04/2024]

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ Δ ΄ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [08/04/2024]

ΣΥΝΑΞΗ ΟΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [08/04/2024]

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακή τῶν Βαΐων

Κυριακή τῶν Βαΐων (Ἰωάν. ιβ΄ 1-18) (28.4.2024)   Ἀπό προχθές τήν Παρασκευή τελείωσε ἡ περίοδος τῆς Μεγάλης Σαρακοστῆς, ἡ ὁποία ἀποτελεῖ πνευματική προετοιμασία γιά τό Ἅγιο Πάσχα. Μεσολαβεῖ ἕνα διήμερο, τό ΣαββατοΚύριακο, τό ... περισσότερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

26.04.2023

26 Απριλίου

1821          Η Σάμος ολόκληρη επαναστατεί, υπό τον ... περισσότερα

Copyright 2015 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ
powered by webApplications