Ιερά Μητρόπολις Δράμας

ΤΗΛ.: 25210.32362

e-mail: idiaiterodramas@gmail.com

14/03/2023

ΣΤ' Επιστημονική Ημερίδα του ΔΠΜΣ στη Δράμα

ΣΤ' Επιστημονική Ημερίδα του ΔΠΜΣ στη Δράμα

ΣΤ' Επιστημονική Ημερίδα του ΔΠΜΣ στη Δράμα

Το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ΣΤ ́ Επιστημονική Ημερίδα του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός», στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης της Δράμας.

Η Επιστημονική Ημερίδα του Προγράμματος οργανώθηκε από το ΔΠΜΣ υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Δωρόθεου.

Την έναρξη της Ημερίδος χαιρέτισε ο Διευθυντής του Προγράμματος, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Χρήστου, και, εκ μέρους του Δημάρχου Δράμας, ο αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Ράδος.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν τις εισηγήσεις τους δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά εξ αποστάσεως, καθώς η Ημερίδα μεταδιδόταν και διαδικτυακά, σε εισηγητές και ενδιαφερόμενους που παρακολουθούσαν από αίθουσα της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Μετά το πέρας των εργασιών της Ημερίδος, το οποίο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης, παρατέθηκε γεύμα από την Ιερά Μητρόπολη Δράμας, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, με την φροντίδα του προϊσταμένου του Ι.Ν. πανοσιολογιοτάτου π. Γερασίμου Βλατίτση, ο οποίος και επιμελήθηκε της φιλοξενίας της όλης εκδήλωσης.

Ακολούθησε σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλεως και κατόπιν επίσκεψη στην Ι. Μ. Αναλήψεως του Σωτήρος Ταξιαρχών (Σίψα) Δράμας, κατά την οποία τελέσθηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου. Στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στην Ιερά Μονή, και ειδικότερα στον τάφο και το κελί του αγίου Γεωργίου Καρσλίδη.

Το Δ.Π.Μ.Σ. «Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός» συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ., ως επισπεύδον Τμήμα, και το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και λειτουργεί με επιτυχία από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

 

 

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοινή μνήμη Ἁγιορειτῶν Πατέρων

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [09/07/2024]

Κατασκήνωση Μητροπόλεως Δράμας

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [03/07/2024]

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακή τοῦ Τυφλοῦ (09.06.2024)

Κυριακή τοῦ Τυφλοῦ (09.06.2024) Κατά Ἰωάννην θ΄ 1-38   Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, Χριστός Ἀνέστη! τό σημερινό εὐαγγελικό ἀνάγνωσμα ἀποτελεῖ ἕνα τέλειο λογοτεχνικό κείμενο! Ὁ Ἰησοῦς προσέχει τόν τυφλό, ὅπως πρόσεξε καί τή Σαμαρείτιδα. Καί παίρνει ... περισσότερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Copyright 2015 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ
powered by webApplications