Ιερά Μητρόπολις Δράμας

ΤΗΛ.: 25210.32362

e-mail: idiaiterodramas@gmail.com

16/06/2018

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ Ι.Ν.ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ Ι.Ν.ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

Ι.Ν.ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 2/9/18        ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 5/9/18

 

1η μέρα (Κυριακή): ΔΡΑΜΑ - ΚΑΒΑΛΑ –ΕΝ ΠΛΩ  

Αναχώρηση την Κυριακή στις 23:00 για Καβάλα. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στη 01.00. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η μέρα (Δευτέρα): ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ - ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ - ΑΓΙΑΣΟΣ

Στις 11.00 θα φτάσουμε στο λιμάνι της αρχοντικής Μυτιλήνης. Παίρνουμε το δρόμο για τις Καρυές όπου βρίσκεται μέσα σ’ ένα ολόδροσο περιβάλλον το γυναικείο Μοναστήρι του Αγ. Ραφαήλ το οποίο ιδρύθηκε το 1963 μετά από ένα θαυμαστό κύκλο ονείρων, που οδήγησαν στην ανεύρεση των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που μαρτύρησαν από τους Τούρκους το 1463. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Το απόγευμα θα πάμε μια βόλτα στη Μυτιλήνη για γεύμα και καφέ. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα (Τρίτη): ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ - ΠΕΤΡΑ - ΜΟΛΥΒΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή Λειμώνος το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού που χτίστηκε το 1523 και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του νησιού και κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Συνεχίζουμε για την Πέτρα και επίσκεψη στην Παναγία την Γλυκοφιλούσα (114 σκαλιά πάνω στο βράχο) και το Ναό του Αγ. Νικολάου. Αναχώρηση για τον Μόλυβο, όπου έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός και είναι ότι πιο γραφικό έχει να επιδείξει η Λέσβος. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ’ ιδίων. Μέσω Καλλονής επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ μετάβαση στη Μυτιλήνη και χρόνος ελεύθερος για βόλτα. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα (Τετάρτη): Αναχωρούμε με προορισμό τον Μανταμάδο, το χωριό όπου βρίσκεται το Μοναστήρι του Ταξιάρχη (προστάτης του νησιού), με την θαυματουργή εικόνα του, μοναδική στην Ορθοδοξία, ανάγλυφη και φιλοτεχνημένη από το αίμα των μοναχών και από χώμα. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Έπειτα  θα αναχωρήσουμε για την γραφική Αγιασο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού, με μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστική και στην ξυλογλυπτική. Περιήγηση στα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού που θα μας οδηγήσουν στην εκκλησία της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά, με μαστίχα και κερί. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και αναχώρηση για το λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 16.00. Άφιξη στην Καβάλα αργά το βράδυ και έπειτα επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για Δράμα όπου και θα φτάσουμε περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο / 1 διαν/ση στους ξενώνες της Μονής και 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο με πρωινό. / Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Καβάλα – Μυτιλήνη – Καβάλα / Τις εκδρομές - περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα / Αρχηγό - συνοδό του γραφείου.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο πρόγραμμα

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ π.Δημήτριος 6944341931

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ Β΄ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [26/03/2024]

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ -ΠΑΣΧΑ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [26/03/2024]

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ "ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΓΑΠΗΣ"

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [26/03/2024]

Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού στη Δράμα

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [26/03/2024]

Κυριακή της Ορθοδοξίας (Α' Νηστειών) στη Δράμα

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [26/03/2024]

« Η 25η Μαρτίου μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [21/03/2024]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [19/03/2024]

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακή Α΄ Νηστειῶν (Ὀρθοδοξίας)

Κυριακή Α΄ Νηστειῶν (Ὀρθοδοξίας) (Ἰωάν. α΄ 44-52) (24.3.2024)   Κάθε Κυριακή τῆς Μεγάλης Σαρακοστῆς ἑορτάζουμε μία σημαντική ἑορτή τῆς πίστεώς μας, ἡ ὁποία ξεχωρίζει ἀπό τό ἀσκητικό κλῖμα τῆς περιόδου. Ἔτσι σήμερα, πρώτη ... περισσότερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Copyright 2015 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ
powered by webApplications